0_Web_Избор на уредникот0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерОпштествоПолитика

Остварен добар напредок, особено во подготовката и спроведувањето на Пописот 2021, се вели во Извештајот на ЕК

Земјата е умерено подготвена во областа на статистиката и има остварено добар напредок, особено во подготовката и спроведувањето на Пописот 2021, прв пат од 2002 година. Подобрување има во сите статистички области и нивно усогласување со ЕУ стандардите, иако потребни се напори за подобрување на опсегот и квалитетот на макроекономската и социјална статистика, се вели во Извештајот на ЕК за напредокот на земјата во полето на Статистика – Поглавје 18.

Back to top button
Close
Close