0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталПолитика

Османи – Варвициотис: Атина да продолжи со јасна и директна помош во лобирање за отворање на пристапните преговори

Имајќи предвид дека Грција е стратешки партнер на Северна Македонија и дава голема поддршка во процесот на интеграција во Европската унија, очекувањата се сосема оправдани дека нашиот близок сосед и пријател ќе продолжи со јасна и директна помош во лобирање во претстојниот период, до формалниот почеток на преговори за членство.

Back to top button
Close
Close