СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

ОН: Северна Кореја изложена на ризик од глад

Најзагрозените жители во Северна Кореја се „изложени на ризик од глад“, бидејќи економијата се влошува поради блокадата наметната поради коронавирусот, а санкциите на ОН воведени поради нуклеарната програма на земјата треба да се ублажат, изјави експерт за човекови права на ОН.

Back to top button
Close
Close