БизнисБизнис.ПорталЕвропаЕвропа.ПорталСвет.Слајдер

ОЕЦД: Пандемиските долгови ќе ги надминат долгорочните трошоци за здравство и пензии

Трошоците за отплата на долговите акумулирани во пандемиската криза ќе бидат занемарливи во споредба со оние што ги носат долгорочните трендови како што се финансирање пензии и здравствени услуги во услови на стареење на населението, предупреди ОЕЦД.

Back to top button
Close
Close