0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталОпштество

Од 15 ноември за влез во објектите ќе се бара сертификат за две дози вакцина

Од 15 ноември 2021 година за влез во секаков вид на објекти од отворен и затворен тип ќе биде потребен сертификат или потврда за извршена имунизација (вакцинација) од Ковид-19, односно примени две дози на вакцина, или потврда за прележан Ковид-19 во последните 45 дена, сметајќи од денот на оздравувањето.

Back to top button
Close
Close