0_Спорт.ПорталОстанатоСпорт

Одржано финалното коло од Лига првенството и второто коло од Купот во коњички спорт

На Хиподромот во скопско Маџари викендов имаше богата програма во коњички спорт. Одржани се „Септевриски коњички турнири“, финалето од Лига првенството и 2.коло од Купот на РСМ.

Скопје, 25 септември 2022 (МИА) – На Хиподромот во скопско Маџари викендов имаше богата програма во коњички спорт. Одржани се „Септемвриски коњички турнири“, финалето од Лига првенството и 2.коло од Купот на РСМ.

Резулати:
4-коло (финале) од отвореното Лига првенство во прескокнување пречки:
Прв натпревар: Избери свој пат- височина на прчките 1,00/110м.
1-место   Петар Милошевски со грлото Надја од КК.Бравадос
2-место Сиља Дуковска Со грлото Најтингел од КК.Илинден
3-место Дарио Гроздановски с грлото Прешес од КК.Анималс

Втор натпревар: Поголеми и побрзи височина на пречките 1,10/120м.
1-место Дарио Гроздановски со грлото Силвано од КК.Анималс
2-место Самир Реџепи со грлото Коку од КК.Илинден
3-место Леонида Гроздановска со грлото Кардино од КК.Анималс

Трет натпревар: Дебитанти височина на пречките 0,60/90м.
Сите што го завршија скокањето го делат 1-то место
1-место Матеа Димовска со грлото Прешес  од КК.Анималс
1-место Горан Атанасовски со грлото Чарли од КК.Илинден
1-место Лидија Бјурневал со грлото Прешес од КК.Анималс

Второ коло од Куп на РСМ во прескокнување пречки:
Класа Ц: височина на прчките 1,00/120м.
1-место Петар Милошевски со грлото Надја од КК.Бравадос
2-место Сиља Дуковска со грлото Најтингел од КК.Илинден
3-место Лија Каев со грлото Нур од КК Анималс

Класа Б: височина на пречки 1.10/120м
1-место Леонида Гроздановска со грлото Кардино КК.Анималс
2-место Реџепи Самир со грлото Коку КК.Илинден
3-место Дарио Гроздановски со грлото Силвано КК.Анималс

Класа А: височина на пречки 1.15/125м
1-место Реџепи Самир со грлото Коку КК.Илинден
2-место Дарио Гроздановски со грлото Силвано од КК.Анималс
3-место Леонида гроздановска  со грлото  Кардино КК.Анималс

Дебитанти: височина на пречките 0,60/90м.
Сите што го завршија скокањето го делат 1-то место
1-место Цветанка Георгиев со грлото Чарли од КК.Бравадос
1-Матеа Димовска со грлото Прешес  од КК.Анималс
1-место Горан Атанасовски со грлото Чарли од КК.Илинден. зс/

Таг
Back to top button
Close
Close