0_Магазин.ПорталЗанимливости

Објавен нов стрип „Астерикс и грифонот“

Тандемот патува за Русија, првпат откако стариот Гетафикс има сон за посета од шаман кој го замолува да се упати кон исток според едно древно пророштво дека „помошта ќе дојде од Галите, особено од најмалите“. Тројцата потоа се впуштаат во пространството на снежната степа, но првата пречка е судир со легијата на Цезар.

Back to top button
Close
Close