0_Македонија.ПорталОпштество

Објавена Стратегијата на Обединетото Кралство за достигнување нулта емисии

Владата на Обединетото Кралство ја објави Стратегијата за нулта емисии, со која се утврдува како ќе достигне нулта емисии на штетни гасови до 2050 година, а притоа ќе обезбеди 440.000 добро платени работни места и инвестиции од 90 милијарди фунти во 2030 година.

Back to top button
Close
Close