0_Македонија.ПорталОпштествоПолитика

Нуредини: Регионалната соработка ќe го олесни одржливото управување со отпадот

Предизвиците во управувањето со отпадот беа во фокусот на министерскиот состанок за животна средина во Трст, Италија, на кој присуствуваше министерот за животна средина просторно планирање, Насер Нуредини на покана на генералниот секретар на Централната Европска Иницијатива Роберто Антонионе и министерот за екологија, просторно планирање и урбанизам на Црна Гора Ратко Митровиќ, во име на црногорското претседателство со Централната европска иницијатива (ЦЕИ).

Back to top button
Close
Close