0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталОпштество

Нуредини: Потребен е интегриран пристап во менаџирањето со водните тела, природата не познава политички граници

На втората сесија од министерскиот состанок за животна средина на Централната Европска Иницијатива (ЦЕИ) во Трст, Италија, министерот Насер Нуредини се осврна на предизвиците во управувањето со трите речни сливови и трите природни езера кои Република Северна Македонија ги дели со своите соседи.

Back to top button
Close
Close