0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерПолитика

Нуредини: Подготвени сме за носење на законот за климатска акција, но потребна е институционална соработка за негова имплементација

Ние сме подготвени да се донесе законот за климатска акција, но нашата идеја е сите институции во земјава да бидат влучени во неговото финализирање, со цел потоа истите да бидат подготвени за негова имплементација, истакна денеска министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, коментирајќи го делот од Извештајот на Европската комисија за напредокот на земјава во однос на климатските промени.

Back to top button
Close
Close