ЕвропаЕвропа.Портал

Нуклеарниот отпад ќе остане во германските нуклеарни централи најмалку уште 50 години

Радиоактивниот отпад од високо ниво ќе се складира во германските нуклеарни централи најмалку уште 50 години поради недоволен капацитет за трајно складирање, изјави шефот на комисијата за отстранување нуклеарен отпад.

Back to top button
Close
Close