0_Магазин.ПорталНаука и технологија

Норманите стигнале до Северна Америка во 1021 година

Одамна е познато дека Европејците стигнале до Америка пред Колумбо и пошроката европска јавност да дознаат за Новиот свет во 1492 година. Меѓутоа, сега првпат некој излезе со точно утврден датум.

Back to top button
Close
Close