Политика

Николовска од ДКСК: Градоначалници купуваат гориво со општински пари за приватни возила за партиски активности

Потпретседателка на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) Катица Николовска денеска на јавната дебата посветена на претстојните локални избори рече дека дел од градоначалниците трошат средства од буџетот на општините за набавка на гориво, кое се точи во приватни возила, кои се во функција на изборните активности.

Back to top button
Close
Close