СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

Нееднаквоста во достапноста на вакцините тема на сесијата на Генералното собрание на ОН

Соединетите Американски Држави стравуваат дека годишниот состанок на светските лидери во Обединетите нации, кој започнува денеска, може да предизвика ширење на Ковид-19, а настанот ќе биде можност во фокусот да се стави нееднаквоста во глобалната достапност на вакцините против коронавирус, додека развиените земји почнуваат да дистрибуираат вакцини за трета доза.

Back to top button
Close
Close