0_Магазин.ПорталАвтомобили

Недостигот од полупроповодници ќе трае и во 2023 година

Компанијата „продава сè што може и се надева дека ќе им понуди повеќе на потрошувачите“. Претходно, европските производители на автомобили изјавија дека е неопходно што побрзо да се изградат фабрики за чипови во Европа за да се стави крај на зависноста од испораките од Азија.

Back to top button
Close
Close