0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталВидео изјаваЛокални избори 2021Македонија.СлајдерПолитикаПолитички партии

На локалните избори ќе може да гласаат 1 824 864 граѓани, ДИК го заклучи Избирачкиот список

Вкупниот број гласачи што ќе имаат право да гласаат на Локалните избори на 17 октомври 2021 е 1 824 864.  Членовите на Државната изборна комисија (ДИК) вечерва на 27-та седница едногласно ја усвоија одлуката за заклучување  на Избирачкиот список, согласно член 52 од Изборниот законик и промените/ажурирање што произлегоа од јавниот увид во податоците на списокот.

Back to top button
Close
Close