СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

На Канарските Острови евакуирани 6.000 луѓе поради ерупција на вулкан

На шпанскиот остров Ла Палма поради активирање на уште еден отвор на вулканот Кумбре Виеја, евакуирани се уште 500 луѓе, со што вкупниот број луѓе принудени да ги напуштат своите домови се зголеми на 6.000.

Back to top button
Close
Close