0_Македонија.ПорталОпштество

Научна регионална конференција на тема „Предизвиците на децата со канцер и Ковид-19“

Коронавирусот ги покажа недостатоците, но и способноста на здравствениот систем да води грижа за пациентите со малигни заболувања и да спроведува успешни трансплатации во време на пандемија. Ова беше заклучено на денешната научна регионална конференција на тема „Предизвиците на децата со канцер и Ковид-19", на која здравствени работници и претставници на невладини организации ги споделија искуствата со предизвиците во изминатиот период.

Back to top button
Close
Close