СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

Морисон: Австралија трпеливо ќе ги гради односите со Франција

Австралискиот премиер Скот Морисон, една недела откако откажувањето на големиот договор за купување подморници предизвика дипломатски спор помеѓу Австралија и Франција, рече дека се обидел да договори разговор со францускиот претседател Емануел Макрон, но дека досега не успеал.

Back to top button
Close
Close