0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталПолитика

МНР: Општините и советниците доследно да го применуваат уставното име на државата

Во врска со последните случувања на конститутивните седници на советите на општина Штип и општина Аеродром, Министерството за надворешни работи изразува загриженост од, како што наведува во соопштение, постапките на дел од советниците избрани на последните локални избори во врска со потпишувањето на свечената изјава согласно Законот за локалната самоуправа, и повикува на доследна примена на уставните и законските одредби за името на државата.

Back to top button
Close
Close