0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерОпштествоПолитика

Младински климатски самит: Образовен систем кој ги вклучува климатските промени

Младите сакаат повеќе можности за да ја водат агендата за климатски промени, сакаат сигурност дека политичките лидери ќе се погрижат економските модели на управување со земјата да бидат што е можно поодржливи, сакаат да се промовира поправањето на работите место да се фрлаат и да креираме отпад, сакаат многу повеќе алтернативна енергија генерално и образовен систем кој е фокусиран и ги вклучува климатските промени и да научат што е можно повеќе низ практично искуство.

Back to top button
Close
Close