0_Македонија.ПорталПолитика

Мицкоски: Ќе имаме искрен однос кон соседите, како тие нам, така ние ним

Ние како ВМРО-ДПМНЕ ќе имаме искрен однос на почит и пријателство и секогаш пријателски пружена рака кон соседите, но со целосно право да ги заштитиме интересите важни за Македонија. Тоа го кажувам јасно и отворено, кажувам отворен став за соработка и почитување, но и одбрана на она во што веруваме, а тоа е реципроцитет, како тие нам, така ние ним, изјави вечерва во Охрид претседателот на ВМРО-ДПМНЕ.

Back to top button
Close
Close