Политички партии

Мицкоски на средба со холандскиот амбасадор Коп

Скопје, 2 декември 2021

Скопје, 2 декември 2021

Денес претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, проф. д-р Христијан Мицкоски, заедно со потпретседателот на Александар Николоски оствари средба со холандскиот амбасадор во Република Македонија, Дирк Јан Коп.

На средбата се разговараше за актуелната политичка состојба, како и за економската состојба и евроинтеграциските процеси на државата.

Претседателот Мицкоски ја истакна својата загриженост за состојбата на државата на економски план, катастрофалното справување на власта со енергетската криза и лошото менаџирање со здравствената криза.

Исто така на средбата двајцата соговорници разговараа и за евроитеграциските процеси на државата

Претседателот Мицкоски ја нагласи стратешката определба на ВМРО-ДПМНЕ за полноправно членство на државата во Европската Унија, како и дека Македонија е предолго време во чекалната на Европската Унија и е потребно државата што поскоро да добие датум за преговори со унијата.

На средбата, претседателот Мицкоски додаде дека владата не спроведува никакви реформи во правосудството, а Македонија е лидер во Европа по степенот на криминал и корупција.

Исто така беа потенцирани и добрите билатерални односи меѓу двете земји, како и дека соработката треба да се продлабочи и негува во иднина.

ВМРО-ДПМНЕ

—————————————————————————————————————————

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивнатасодржина, ниту за евентуалните правописнинедоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close