0_Македонија.ПорталПолитика

МИОА почнува со подготвителни активности за усогласување на националното законодавство со ЕУ-легислативата

Министерството за информатичко општество и администрација започнува со подготвителни активности за усогласување на националното законодавство со ЕУ легислативата и европските стандарди, што е барање кое се наведува и во новообјавениот Извештај на ЕК. Реформите ќе бидат донесени преку консултативен и отворен процес и активностите ќе бидат координирани со сите институции и чинители во областа, се вели во соопштението од кабинетот на министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири.

Back to top button
Close
Close