Дописници МКДКултураКултура.Портал

Миле Ѓорѓијоски македонски претставник на „Сатира фест 2021“

Миле Ѓорѓијоски ќе биде македонски претставник на овогодишното издание на еден од најпрестижните фестивали на Балканот „Сатира фест 2021“.

Делчево, 19 октомври 2021 (МИА) – Миле Ѓорѓијоски ќе биде македонски претставник на овогодишното издание на еден од најпрестижните фестивали на Балканот „Сатира фест 2021“.

– „Сатира фест“ во организација на Белградскиот афористичен круг е најквалитетниот и најреномираните собир на афористичари од Балканот. Освен мене наш претставник на фестивалот кој ќе се одржи во култниот Коларац – Белград на 21 октомври 2021 е и Љупка Цветанова, истакна Ѓорѓијоски.

Освен на „Сатира фест“, последниве неколку години Миле Ѓорѓијоски е редовен учесник и на Новогодишниот сатирикон, кој исто така го организира БАГ Белград. вс/ир

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close