0_Web_АктуелноДописници МКДОпштествоРепортажа

„Милениумска патека“, планински убавини на Сува Гора и значајно културно-историско богатство

Лесна планинарска тура за рекреативци и почетници кои воедно имаат можност да се запознаат со големото македонско, историско и културно богатство на тетовските села и подрачјата на планината Сува Гора. Оваа невообичаена и уникатна можност ја има преку планинарската акција „Милениумска патека“ која станува веќе традиционална манифестација што се организира од планинарскиот клуб „Јелак“ од Тетово. Започната е во 2018 година по повод јубилејот 1000 години Охридска Архиепископија.

Back to top button
Close
Close