Најава на настани

МИА Најави – МКД

5 декември 2021

5 декември 2021

Скопје – Вицепремиерот и министер за економски развој и технологија на Република Словенија, Здравко Почивалшек во официјална посета на Северна Македонија.

– Средба со министерот за економија Крешник Бектеши. (Министерството за економија/11:00)

– Изјави за медиумите на Почивалшек и Бектеши. (Пред влезот на Министерството за економија/12:00)

Скопје – Ррегионалната конференција АЛДЕ и ЛДП: „Обновен наратив за забрзана интеграција во ЕУ“. (Лимак/10:00, изјави во 11:50) 

Скопје – Волонтерски Центар Скопје со поддршка на Општина Кисела Вода и на „За почиста Македонија“ по повод 5 Декември – Ден на волонтерите организира низа настани за промоција на волонтерството како важна алатка кон подобро општество, грижата за здрава и чиста околина, како и помош за децата од улица и социјално-загрозените семејства. (Дом на културата, во паркот спроти кулите „Расадник“, Кисела Вода/11:00 – 15:00)

Скопје – Прв Мастерс квиз натпревар во организиција на Македонска квиз асоцијација.  (амфитеатар на Природно-математички факултет/ 12:00)

___________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Back to top button
Close
Close