МИА Бриф 5+5Пакети

МИА Бриф 5+5

4 октомври 2022

4 октомври 2022

МО: Отворена е истрага за случајот со кражбата во одделението за одбрана, кривична одговорност ќе има за сторителите, но и за организаторот и поттикнувачот

Васало: Опозицијата ќе треба да преземе одговорност ако сака да ја види земјава како го продолжува својот пат кон ЕУ

Мрежа за заштита од дискриминација: Да се спроведат препораките на Комитетот за правата на детето при ОН

Изгласани новите членови на Одборот за доделување на државната награда „22 Ноември”

Проектот „Македонски анимиран филм 1971-1991“ го отвора 19. издание на фестивалот „Балканима“ во Белград

Украинската амбасада по полемика со српските власти со поддршка на суверенитетот и европските аспирации на Србија

Човечка грешка е причина за експлозијата во бугарската воена фабрика

ОН ја награди Меркел за справувањето со миграциската криза од 2015/16 година

Аналена Бербок повторно ги отфрли полските барања за воени репарации

Претседателот на Иран, Раиси апелира на национално единство

 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close