МИА Бриф 5+5Пакети

МИА Бриф 5+5

26 мај 2022

26 мај 2022

СПЦ ја одобри и благослови, а Фанар треба да ја потврди автокефалноста на МПЦ-ОА

Почетокот на преговорите со Северна Македонија и Албанија во јуни, придонес за посилна Европа отпорна на влијанија од трети страни

Ќучук: Блокирањето на европскиот пат на Северна Македонија ќе го забави и развојот на регионот

Два научни собира во Прилеп и работилница на манастирот Трескавец

Тактилна изложба „Допирот на уметноста“ на битолскиот Музеј во Хрватска и Словенија

Словенечкиот парламент го потврди Роберт Голоб за премиер

Анкара до Шведска и Финска: Нема напредок кон НАТО без конкретни мерки

САД, ЕУ и Велика Британија ќе помагаат во истрагите за воени злосторства во Украина 

Блинкен: Ќе му помогнеме на Киев да ги процесуира воените злосторства

Единаесет новороденчиња изгореа во пожар во болница во Сенегал

 

Back to top button
Close
Close