КултураКултура.ПорталКултура.Слајдер

Мето Јовановски добитник на наградата за особен придонес во филмската уметност на „Киненова“

Театарот за мене е основа, тој е многу важен. Но, филмот е една чаролија со која тешко се постигнува резултат поради многу фактори. Сепак според мене, вистинската работа за актерот е токму театарот, затоа што е потребен професионалец кој целиот свој живот ќе му го посвети, рече денеска актерот Мето Јовановски кој е добитник на наградата за особен придонес во филмската уметност на Меѓународниот фестивал „Киненова“.

Back to top button
Close
Close