0_Web_Актуелно0_МИА Истражува.ПорталДописници МКДОпштествоРепортажа

Меморијалниот музеј „11 Октомври“ – Прилеп, сведок на победоносната историја

Засолнат под Марковите кули, на работ на Пелагонија, или на почетокот, ако стигнувате од Плетвар, Прилеп „пркосно“ ги носи предизвиците и од историјата и од секојдневието. Кога за празникот 11 Октомври сте во градот, прво на што ве упатуваат е да го видите „Участакот“. Некогашната полициска станица, денес Меморијалниот музеј „11 Октомври“.

Back to top button
Close
Close