0_Web_Избор на уредникот0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерПолитика

Маричиќ го претстави Предлог-законот за вонредна состојба пред Венецијанската комисија

Со Предлог-законот за вонредна состојба за прв пат се регулира начинот на прогласување на истата и детално се уредува начинот на прогласување на вонредната состојба, улогата на Собранието, времетраењето и правното дејство на уредбите, како и карактерот на уредбите, односно се допрецизира – што треба, а што не треба да биде предмет на владините уредби, наведува министерот Маричиќ.

Back to top button
Close
Close