0_Web_АктуелноКултураКултура.ПорталКултура.СлајдерМакедонија.СлајдерТема

Македонската продукција има капацитет, државата да ги поддржи добрите проекти

„Преспав“, „Медена земја“, „Вера сонува за морето“, „Фамилијата Марковски“...ова се само дел од телевизиските проекти кои на нашите гледачи им понудија квалитетна програма и не потсетија на важноста да се негува уметноста и културата во едно општество. Но, дали и колку државата е подготвена да и даде шанса на македонската продукција и да ги поддржи добрите проекти?

Back to top button
Close
Close