Оригинални текстови

„Лајка“: Ги исполнивме сите барања на активистите

Согласно извештајот на работната група за следење на состојбата во работата на стационарот за хуман третман на уличните кучиња – Вардариште од 07.12.2017 година ја информираме јавноста дека СИТЕ барања за работа и инфраструктурни препораки од работната група се имплементирани во реконструираниот објект и во новото јавно претпријатие ЛАЈКА.

Скопје, 15 октомври 2021 

Согласно извештајот на работната група за следење на состојбата во работата на стационарот за хуман третман на уличните кучиња – Вардариште од 07.12.2017 година ја информираме јавноста дека сите барања за работа и инфраструктурни препораки од работната група се имплементирани во реконструираниот објект и во новото јавно претпријатие Лајка.

– Ветеринарна служба на одгледувалиште

– Професионален тим

– Тријажа

– 2 операциони сали по најсовремени стандарди, Интензивна нега

– Соба за лекови

– Карантин

– Постоператива

– Вдомување

– Комплетно нови инсталации и систем за греење

– Видео надзор

– 24/7 чуварска служба

– Примена на програмата залови,стерилизирај и врати односно вдоми.

Сектор за односи со јавност на ЈП „Лајка“ Скопје

___________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Таг
Back to top button
Close
Close