0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталБизнис.СлајдерПолитика

Курти: Мораме драстично да го намалиме загадувањето, што изискува тешки и болни избори

Климатската промена е факт и закана не само за нашата генерација, туку и за меногу следни генерации, па и за самата планета Земја. Немаме избор мораме да дејствуваме денес, иако може да се чини тешко. Мораме драстично да го намалиме загадувањето, што изискува тешки и болни избори. Особено е тешко имајќи ги предвид промените што се нужни во начинот на кој работиме деловно. Катастрофи ни покажуваат дека еколошкиот систем не може да се третира независно од нашиот економски систем. Потребен ни е нов одржлив економски модел што ги носи нашите земји кон еколошки и економски прогрес и го унапредува добробитот на нашите граѓани.

Back to top button
Close
Close