Дописници МКДОпштински вести

Кумановци бараат замена на оштетеното државно знаме на јарболот во центарот на градот, со ново

Кумановци денеска реагираа и бараат да се постави ново државно знаме на јарболот во центарот на градот, бидејќи постоечкото е веќе оштетено.

Куманово, 7 декември 2021 (МИА) – Кумановци денеска реагираа и бараат да се постави ново државно знаме на јарболот во центарот на градот, бидејќи постоечкото е веќе оштетено.

Половина од државното знаме кое се вее на јарболот во центарот  е скинато и е паднато врз крошната од дрвото кое се наоѓа во непосредна близина на јарболот, половина од знамето е останато на јарболот и се вее.

Граѓаните бараат надлежните институциите да го заменат. ам/бк/

Back to top button
Close
Close