0_Македонија.ПорталОпштество

Конференција „Кон отчетни јавни претпријатија“: Потребни се антикорупциски мерки за јавни набавки

Потребни се планови за антикорупциски мерки за јавни набавки, испитување на интегритетот и независноста на менаџментот во институциите кои се надлежни за јавните набавки и вештини на човечките ресурси кои работат на тоа поле, како во однос на постапките, така и во делот на планирањето на јавните набавки, беше заклучено на денешната конференција која се одржа како завршен настан на проектот „Кон отчетни јавни претпријатија“ што го спроведуваше Центарот за граѓански комуникации со финансиска помош од Холандија.

Back to top button
Close
Close