КултураКултура.ПорталКултура.Слајдер

Конференција за писменото и книжевното културно наследство од Скопје и Скопско

Во свеста на денешната заедница, нашето вековно ракописно и културно богатство недоволно се познава, како што недоволно се познава и процесот на омасовувањето на писменоста. Исто така, недостатно се популаризира и не го ужива достоинството и значењето што треба да го има и што единствено го крепи или воопшто може да го крепи нашиот историски континуитет, констатираше директорката на Институтот за македонска литература при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, д-р Наташа Аврамовска.

Back to top button
Close
Close