Дописници МКДКултураКултура.Портал

Книжевната награда „Предраг Матвејевиќ“ за македонскиот поет Борче Панов

Книжевната награда „Предраг Матвејевиќ“ за 2021 година ја доби македонскиот поет Борче Панов од Радовиш. Престижното признание го доби за книгата „Бричење балон“ (Бријање балона), која е преведена на српски од познатиот српски поет, писател, есеист и преведувач Душко Новаковиќ.

Back to top button
Close
Close