ЕвропаЕвропа.Портал

Исклучен руски нуклеарен реактор, испуштал пареа

Нуклеарен реактор на југот на Русија е исклучен бидејќи е откриено дека испушта пареа, но тоа не предизвикало зголемување на радиоактивното зрачење.

Back to top button
Close
Close