Видео изјаваДописници МКДЛокални избори 2021Политички партии

Изјава на кандидатот за градоначалник на Општина Врапчиште од ДУИ Неби Реџепи

Кандидатот за градоначалник на Општина Врапчиште од редовите на ДУИ по гласањето во родното Неготино Полошко ја оцени како позитивна излезноста на граѓаните во претпладневните часови и очекува таа до крајот на процесот да достигне околу 50 проценти.

Гостивар, 31 октомври 2021 (МИА) – Кандидатот за градоначалник на Општина Врапчиште од редовите на ДУИ по гласањето во родното Неготино Полошко ја оцени како позитивна излезноста на граѓаните во претпладневните часови и очекува таа до крајот на процесот да достигне околу 50 проценти.

– Мојот повик до сите граѓани на Општина Врапчиште е да излезат во поголем број и да го искористат нивното демократско право. На тој начин тие ќе одлучат за опцијата, за која тие сметаат и програмите кои ги имаме презентирано пред нив. Оваа општина има многу иселеници и печалбари и добар број од нив се дојдени за да гласаат. Очекувам излезноста да биде околу 50 проценти, изјави Реџепи. згм/вг/

Таг
Back to top button
Close
Close