Оригинални текстовиПолитика

Изјава на Европското движење во Северна Македонија по повод Самитот ЕУ-Западен Балкан

Европеизацијата на Република Северна Македонија отсекогаш претставувала силен мобилизирачки фактор за реализирање на сложените, но неопходни структурални општествено-економски и политички промени. Тоа го покажуваат и извештаите на Европската комисија за напредокот на државата во реализирањето на обврските.

Back to top button
Close
Close