КултураКултура.Портал

Изложба „Криза 2“ на Игор Станоески

Изложбата „Криза 2“ на уметникот Игор Станоески вечер ќе биде отворена во Галерија „КО-РА“ во Домот на култура „Кочо Рацин“ во Скопје.

Скопје, 30 ноември 2021 (МИА) – Изложбата „Криза 2“ на уметникот Игор Станоески вечер ќе биде отворена во Галерија „КО-РА“ во Домот на култура „Кочо Рацин“ во Скопје.

На изложбата, Станоески ќе се претстави со 14 дела работени во техника акрил на платно, настанати во период  од 2019 – 2021 година. Делата се актови, инспирирани од микрокосмос на човекот како реакција на времето во кое живееме.

Изложбата ќе ја отвори историчарката на уметност Рената Симоновска. ки/са/

Back to top button
Close
Close