Култура

Изданијата на ИДКНА дел од богатиот фонд на Конгресната библиотека

Да се биде дел од библиотечниот фонд на Конгресната библиотека, фигуративно кажано е како да се плива во огромен океан со книги, заради фактот дека ова е и една од најголемите библиотеки во светот, истакна Скендер Асани, директорот на Институтот за духовно и културно наследство на Албанците, по состанокот со доктор Невила Пахуми, референтна библиотекарка за современ грчки и албански јазик и Мајкл Нојберт, директор на европската секција на Конгресната библиотека, каде веќе неколку години е сместен специјален каталог на книги на ИДКНА.

Back to top button
Close
Close