0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталВидео изјаваОпштество

Ивановска: Потребна е проактивност од другите институции кога се работи за предмети кои се од особен јавен интерес

Потребна е проактивност од другите институции кога се работи за предмети кои се од особен јавен интерес, изјави денеска директорката на Државната комисија за спречување на корупцијата Билјана Ивановска, посочувајќи дека се уште чекаат одговори по нивните иницијативи од Јавното обвинителство, како и по иницијативите за разрешување на одговорни лица, за ограничување на дискреционите права на одговорните лица за вработување и многу други препораки за кои, како што рече, чекаат да се имплементираат, а се во насока на подобрување на системот воопшто.

Back to top button
Close
Close