ЕвропаЕвропа.ПорталСвет.Слајдер

Зелените согласни за отпочнување на формални разговори за формирање на нова влада на Германија

Германската партија Зелени на денешниот конгрес даде зелено светло за отпочнување на официјални коалициски преговори за нова влада со Социјалдемократска партија на Германија (СДП) и со Слободни демократи (ФДП)

Back to top button
Close
Close