0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерОпштество

Здравството се соочува со загуби на медицински кадар, особено на специјалисти, нотира ЕК во Извештајот

Здравствениот сектор се соочува со загуби на медицинскиот персонал, особено на специјалисти кои одат во приватниот сектор или заминуваат на работа во странство, оценува Европската комисија во неодамна објавениот Извештај за напредокот на земјата. Во Извештајот се оценува дека пристапот до лекари специјалисти во јавното здравство останува проблематичен.

Back to top button
Close
Close