0_Македонија.ПорталПолитика

Заедничка изјава на претседателите на парламентите на земјите од Западен Балкан: Парламентарната дипломатија е мошне значајна во забрзување на процесот на проширување на ЕУ

Претседателот на Собранието Талат Џафери, денеска учествуваше на Состанокот на претседатели на парламенти на земјите од Западен Балкан, кој се организира од страна на Националното собрание на Република Словенија, во рамките на словенечкото претседателство со Советот на ЕУ на Брдо при Крањ.

Back to top button
Close
Close