БизнисБизнис.ПорталВидео изјаваЕкономија

Заев: Нови добро платени работни места со инвестицијата на „Филип Морис“ (ПВТ)

Педесет нови млади лица ќе бидат вработени во центарот за грижа на корисници на „Филип Морис“ кој од „Телеперформанс“ од Атина се префрла во Скопје.   Станува збор за модерен центар за корисничка поддршка во кој веќе работат 300 лица, а бројот на вработени ќе се зголеми за уште 50. Просечната плата е околу 700 евра што е над просекот во земјава.

Back to top button
Close
Close